+36 70 383 8133 info@villanyvadasz.hu

Gyakran ismételt kérdések

 

A gyakori kérdésekre itt válaszokat találhat
9

Mi az a zárlat?

Ha nincs áram a lakásban, ha égett, műanyag szagot érez, akkor valószínűleg az elektromos vezeték kötése vagy a rácsatlakoztatott berendezések valamelyike hibásodott meg és zárlatot okoz.
9

Mi az az amperszag?

Tipikusan égett, műanyag szag, amikor egy rossz kötés egy zárlatos berendezés meghibásodik.
9

Miért fontos a FI relé? (más néven érintésvédelmi relé – ÉV relé)

Kizárja az áramütés veszélyét. Érdemes beépíteni a biztosíték táblába, mert komoly elektromos károktól menthet meg bennünket.
9

Mik a kezdődő elektromos tűz jelei egy lakásban?

Melegszik a készülék csatlakozó zsinórja a villásdugó közelében; sercegést lehet hallani a kötődobozok felől; égett műanyag szag; sercegés, búgás, zúgás a biztosíték tábla felől.
9

Miért fontos és szükséges a régi elavult elektromos hálózat cseréje felújítása?

Mert a régi, elavult hálózat elektromos tüzet okozhat. Az 50-60-70-es években 1 háztartásban csak néhány elektromos fogyasztó volt, amelyeknek a száma mára megsokszorozódott (automata mosógép, mikro, mosogatógép, klíma stb.), ráadásul a régi hálózatok keresztmetszete és áramkörökre bontása is minimális volt. Emiatt a sok fogyasztó túlterhelést és elektromos tüzet okozhat.
9

Mi a teendő, ha vibrálnak a lámpák és/vagy sercegő hang hallatszik a villanykapcsolóból?

A villanykapcsoló érintkezője beégett. Ki kell cserélni.
9

Mi a teendő, ha nagyobb teljesítményű, elektromos berendezést használsz és elhalványodnak a lakásban a lámpák?

Vékonyak a vezetékek és a berendezésed nagy feszültségesést hoz létre, ezért a 230 V-os feszültség leesik 210 V-ra. Vastagabb keresztmetszetűre kell cserélni az elektromos vezetékeket.
9

Mi a teendő, ha lecsapta a kisautomatát az áram és nem tudod azt visszakapcsolni?

Le kell kapcsolni a lámpákat és kihúzni mindent a konnektorokból. Kapcsold fel az automatát. Amennyiben nem tudod felkapcsolni, akkor hívj szakembert mert vagy hálózati zárlatod van vagy az automata hibásodott meg. Ha sikerült felkapcsolni, akkor egyesével dugj be és kapcsolj fel miden berendezés. Amelyiknél leold a biztosíték, az a hibás. Cserélj izzót vagy javíttasd meg a hibás készüléket.
További kérdése van? Kérdezzen tőlem!


Amennyiben nem talált választ a kérdésére, írja meg nekem!

1 + 11 =